Splošni pogoji thewowbow.com

Vse kupce naprošamo, da si pred uporabo naše spletne strani preberete splošne pogoje. V kolikor nadaljujete z nakupom v naši spletni trgovini, smatramo, da ste seznanjeni z vsemi pogoji poslovanja in, da se z njimi tudi strinjate. PodjetjeKAOZ, Katja Ozvatič s.p. si pridružuje pravico do sprememb pogojev v spletni trgovini www.thewowbow.com, pridružuje si tudi pravico do tiskarskih napak.

PODATKI 

Naslov spletne trgovine: www.thewowbow.com

Ime podjetja: KAOZ, Katja Ozvatič s.p.

Naslov podjetja: Vanča vas 19 b, 9251 Tišina

Matična številka: 8494550000

Vpisna številka v register AJPES:

Davčna številka: 60341157

Davčni zavezanec: NE

TRR JE ODPRT PRI N26: DE75 1001 1001 2623 1534 59

Email: ozvatic.katja@gmail.com

 

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.thewowbow.com, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina www.thewowbow.com je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje KAOZ, Katja Ozvatič s.p., v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Ob registraciji v spletno trgovino lahko obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.thewowbow.com pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

ZAVEZUJOČI PODATKI PONUDNIKA 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

identiteto podjetja,

kontaktne naslove,

bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,

dostopnost izdelkov,

pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve,

vse cene jasno in nedvoumno določene,

način plačila in dostave,

časovno veljavnost ponudbe,

rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

ZNAČILNOSTI IZDELKOV IN STORITVE
Na spletni strani www.thewowbow.com ponudnik KAOZ, Katja Ozvatič s.p., ponuja in prodaja ročno narejene izdelke oz. modne dodatke, ki so sestavljeni iz lesa, več vrst blaga, satenskih trakov, kovisnke verige in sisitemov za zapenjanje. Modne dodatke, ki jih ponuja so metuljčki in zapestnice. Ponuja idelavo izdelkov po naročilu (narejeni po meri oz. po želji kupca) in se skuša prilagoditi oz. približati željam kupca. Kupcu se pred izdelavo izdelka po elektronski pošti pošlje predračun na katerem je navedeni končni znesek, podatki za plačilo in rok plačila. Za izdelavo izdelkov po meri oz. želji kupca je potrebno predhodno plačilo po predračunu. Ponudnik se s kupcem dogovori za rok izdelave in dostave naročila. Kupcu se po opravljeni storitvi oz. nakupu ob dostavi izdelkov priloži še original račun.

CENE 

Vse cene v spletni trgovini WOWBOW so prodajne cene v evrih (EUR) in veljajo v trenutku ko kupec odda naročilo. Nismo davčni zavezanec, zato DDV ni obračunan v skladu z 94. členom ZDDV-1. Končni ceni je lahko v zadnjem koraku naročila dodan strošek dostave.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec odda naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

NAČIN PLAČILA

Na spletni strani www.thewowbow.com, ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

– Bančna transakcija (nakazilo na TRR)

Z nakazilom na TRR (predračun): po potrjenem naročilu prejmete predračun, naročilo pa odpremimo, ko je priliv viden na našem TRR. V primeru idelave po naročilu (narejeni po meri oz. po želji kupca!). Kupcu se pred izdelavo izdelka oz. izdelkov po elektronski pošti pošlje predračun na katerem je navedeni končni znesek in podatki za plačilo. Za izdelavo po naročilu je potrebno predhodno plačilo po predračunu. Rok za plačilo je naveden na predračunu. Ponudnik se s kupcem dogovori za rok izdelave in dostave naročila.

– Plačilo po povzetju (v času Korona virusa ni te možnosti)

Po izbiri opcije »plačilo po povzetju« in oddaji naročila prejme stranka po elektronski pošti potrdilo o prejemu naročila, nato pa sledi dobava v dogovorjenem roku. Kupnino za naročeni izdelek stranka plača dostavljavcu ob prevzemu v gotovini. V kolikor stranke ob prevzemu paketa ni navzočega, se ji pusti obvestilo o prispelem paketu.

-Takojšnje plačilo

s plačilom preko PayPal spletnega sistema, ki omogoča varno plačevanje s kreditnimi karticami (Mastercard, Visa, Maestro in American Express). Kupcu za uporabo kreditnih kartic ni potrebno ustvariti svoj PayPal uporabniški račun. Plačilni sistem PayPal velja za enega najbolj varnih plačilnih sistemov na svetu.

 

Varnost nakupa

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Odprema blaga

Vsi artikli v spletni trgovini WOWBOW bodo odpremljeni v okvirno 2-6 delovnih dneh od dneva plačila preko Paypala. Stroškov poštnine ni. Rok dostave je 3-8 delovnih dni.

Naročila 

Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova. Po oddaji naročila kupec prejme preko elektronske pošte pogodbo. Pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

Kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine www.thewowbow.com. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu www.thewowbow.com. Spletne trgovine ali drugih medijih. Vsakršna koda za popust je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Kode za popust se NE seštevajo, razen v kolikor je to navedeno drugače in NE veljajo na izdelke v akciji.

Postopek nakupa

Tehnični koraki, ki vodijo do sklenitve kupoprodajne pogodbe.

V postopku nakupa so uporabniku (kupcu) na voljo naslednji tehnični koraki:

 • iskanje posameznega izdelka v ponudbi izdelkov v spletni trgovini;
 • izbor izdelka za nakup;
 • pregled količine izbranega izdelka za nakup v nakupovalnoi košarici;
 • izbris izdelka za nakup v nakupovalni košarici;
 • pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini, vključno z obračunanim davkom, če se ta obračuna;
 • izbor načina plačila
 • pregled naročila
 • potrditev in oddaja naročila ter s tem zaključek nakupa

 

Tehnološka sredstva, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila.

Pred oddajo naročila je uporabniku (kupcu) prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:

 • vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v nakupovalno košarico;
 • vidi in pregleda ceno posameznega izdelka ter skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka;
 • spreminja izbrano količino posameznega izdelka in izračuna novo ceno tako spremenjene količine;
 • odstranjuje izbrane izdelke, ki jih ne želi kupiti, iz nakupovalne košarice ter
 • Pred potrditvijo naročila je uporabniku (kupcu) prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav pregleduje in potrjuje posamezne spremembe.

Po oddaji naročila uporabnik (kupec) od thewowbow.com po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto.  Po oddaji naročila kupec ne more spreminjati vsebine naročila.

Blago odpremljeno

KAOZ, Katja Ozvatič s.p. v dogovorjenem roku naročene izdelke pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti uporabnika (kupca). V elektronskem sporočilu iz prejšnjega stavkaKAOZ, Katja Ozvatič s.p. pouči uporabnika (kupca) tudi o politiki vračila izdelkov.

 

VRAČILO BLAGA IN PRAVICA DO ODSTOPA NAKUPA

Potrošnik ima v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči na e-mail thewowbow@gmail.com, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga (poštnina). Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o nameravanem vračilu. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Ponudnik ni dolžan sprejeti odkupninskih pošiljk! Izdelek, ki ga potrošnik vrača, mora biti nerabljen, nepoškodovan, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. Blago ne sme biti nošeno, prano ali kakorkoli prirejeno osebnim potrebam. V kolikor je blago poškodovano, umazano, brez originalne embalaže ali so vidni sledovi uporabe (v notranjosti ali zunanjosti artikla), si ponudnik pridržuje pravico, da vračilo zavrne.

Po vračilu blaga bo ponudnik najkasneje v roku 14 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe vrnil kupnino z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je opravil kupec potrošnik (vračilo preko Paypal računa).  Ponudnik ni dolžan vrniti stroškov, ki so nastali zaradi pošiljanja. Potrošnik se lahko odloči tudi za zamenjavo in izbere drug izdelek, a mora o tem obvestiti ponudnika hkrati z vračilom blaga.

Izdelkov, narejenih po meri, po želji kupca, ni mogoče vrniti ali zamenjati, ravno tako ni mogoče vrniti personaliziranih izdelkov (vgraviranje v les)!

obrazec_za_vracilo_blaga wowbow

REŠEVANJE STVARNE NAPAKAE

Reševanje stvarne napake se rešujejo v skladu z veljavno zakonodajo ter v skladu s Pogoji nakupa blaga in storitev. Iz naslova stvarne napake lahko kupec napako na izdelku reklamira pri ponudniku in sicer v dveh mesecih od odkritja stvarne napake (za napake, ki se na izdelku pokažejo po dveh letih od prevzema, ponudnik ne odgovarja več), ter po lastni izbiri zahteva odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora podjetje čimprej, najkasneje pa v roku osmih dni, ugoditi zahtevku kupca. Če o napaki obstaja spor, mora podjetje v enakem roku podati kupcu pisen odgovor.

Po Zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPot) je napaka stvarna:

če blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

če blago nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

če blago nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

če je prodajalec izročil blago, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

VAROVANJE PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Z vpisom podatkov v spletni trgovini www.thewowbow.com dovoljujete, da podjetje KAOZ, Katja Ozvatič s.p. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Podjetje KAOZ, Katja Ozvatič s.p. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh od zahteve trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja.

KOMUNIKACIJA

Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

AVTORSKE PRAVICE

Spletna trgovina www.thewowbow.com je v lasti podjetja KAOZ, Katja Ozvatič s.p., vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbo lahko uporabniki pošljejo na e-mail: thewowbow@gmail.com ali po klasični pošti na naslov: KAOZ, Katja Ozvatič s.p. Vanča vas 19b, 9251 Tišina.

Ponudnik mora v petih(5) delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se spori rešijo sporazumno.

Za spletno reševanje potrošniških sporov objavljamo elektronsko povezavo na platformo SRPS: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Podjetje KAOZ, Katja Ozvatič s.p.ne priznava nobenega pooblaščenega izvajalca za izven potrošniške spore.

Za morebitne spore je pristojno sodišče v Ljubljani, Slovenija.

VZDRŽEVANJE IZDELKOV

Vsi izdelki v naši ponudbi so ročno delo. Materiali s katerimi upravljamo so naravnega izvora. Priporočamo, da leseni del izdelka ne izpostavljate vlažnosti ali mokroti. Del iz blaga se lahko lika čez dodatno blago. Izdelkov ni priporočjivo prati v pralnem stroju. Del iz blaga lahko očistite ročno. Temperatura ročnega pranja naj na presega 30° C. Kemično čiščenje in uporaba agresivnih čistil ni primerna! Sušenje naj se izvrši pri normalnih temperaturah in blaga ne izpostavljajte direktnemu vplivu sonca. Ne priporočamo sušenja v sušilnem stroju! Uporaba belil ni primerna!

Pomoč in dodatna vprašanja

Za vsa vaša vprašanja smo vam na voljo preko e-maila: thewowbow@gmail.com.

 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.